Teken leven overal: in je tuin, in de duinen, in het bos, ... Ze kunnen zich vastbijten in je huid en zo kan je ziek worden
We vereenvoudigen de subsidieregeling van de schoolprogramm's 'Tutti Frutti' en 'Melk op school' en steken het hele concept in een eigentijds jasje.
Vanaf dit najaar bestaat er ook een versie van de Goed-Gevoel-Stoel speciaal voor de werksetting. Een goed-Gevoel-Stoel helemaal op maat voor sociale economiebedrijven.
Zet jij in oktober (en de aanloop tot oktober) mee het Bevolkingsonderzoek Borstkanker in de kijker? Zorg mee dat de juiste informatie bij de doelgroep terecht komt!
De griepvaccinatieperiode loopt van half oktober tot half november. Wil je mee griep helpen voorkomen? Zorg dat risicopersonen zich elk jaar laten vaccineren.
www.samenveerkrachtig.be, de website van de Tiendaagse Geestelijke Gezondheid, staat sinds 13 juli online.
Het VIGeZ en Odisee Hogeschool zijn op zoek naar 20 zwangere vrouwen die roken om mee te werken aan een kwalitatief onderzoek.
Het Cedric Hèle Instituut voert, in opdracht van minister Vandeurzen, een onderzoek naar de noden van de eerstelijnszorgverleners in het omgaan met psychosociale problemen van kankerpatiënten.
chi
2016 werd voor De DrugLijn het op twee na drukste jaar ooit.
Eén van de sterktes van deze campagne is dat we willen werken met getuigenissen van mensen om de campagne herkenbaar te maken voor een breed publiek. Help je mee deze oproep te verspreiden?
De Zelfmoordlijn blijft op zoek naar vrijwilligers met talent om met mensen in gesprek te gaan.
De tabakstop app geeft tips, advies en feedback op maat aan rokers die willen stoppen. Moeilijk momentje? De paniekknop helpt hen erdoor. Wie rookt, maar (nog) niet wil stoppen, vindt op de app heel wat informatie.
Vanaf 1 juni zullen ook 55-jarige Vlamingen automatisch een uitnodiging met gratis stoelgangtest ontvangen.
Op 1 juni vond de eerste projectdag plaats. Tijdens dit ontmoetingsmoment stelde de partnerogrni
Van 15 mei tot 30 september loopt de waakzaamheidsfase rond warme dagen. Help mee de aandachtspunten te verspreiden.
Het komende weekend en maandag wordt zeer warm weer voorspeld. Daarom geldt van zaterdag tot maandag de waarschuwingsfase van het hitteplan.
Het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker geeft elke vrouw van 25 tot 64 jaar de kans elke drie jaar een uitstrijke te laten nemen.
De jury verkoos een organisatie die valpreventie op een veelzijdige manier in de kijker zet en voldeed aan alle vooropgestelde criteria: een origineel initiatief, met extra aandacht voor moeilijk te bereiken senioren en een samenwerking tussen verschillende actoren.
Campagnefilm ter gelegenheid van De Week Van De Opvoeding. Deze jaarlijkse campagne van 16 tot 23 mei wil alle ouders en opvoeders erkennen in hun opvoedingscapaciteiten.
16.557 leerlingen laten de sigaret links liggen.
Sneller, handiger, gezonder ... doe je voordeel met de fiets. Eén dag per week op je zadel maakt al een groot verschil. De echte VeloVedet? Dat ben jij!
De televisiereeks '13 Reasons Why' op Netflix doet heel wat stof opwaaien. Bezorgd om deze reeks? Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) geeft advies hoe je jongeren kan ondersteunen bij het bekijken van deze reeks.
Supermama's denken aan alles. Of toch bijna. Stuur je mama op Moederdag een videoboodschap met je persoonlijke wensen en een herinnering om tijdig deel te nemen aan het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker.
De zesde editie van de Week van de Valpreventie staat voor de deur. Met de slogan "Blijf in beweging, doe het veilig!" roepen we iedere 65-plusser op om deel te nemen.
Bescherm jezelf voor je naar het buitenland gaat, als je zwanger wil worden of anderen wil beschermen. Laat je liever vaccineren.
Hoe zorg je er voor dat een initiatief ter promotie van beweging bij ouderen succesvol is? Met welke drempels en succesfactoren hou je best rekening?
Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker blijft sterke resultaten boeken.
'Voor mij ben jij top, denk ook eens aan een stop'. Tabakstop, de gratis rookstophulpdienst van Stichting tegen Kanker stelt zijn jaarcijfers en nieuwe postkaartcampagne voor.
Benieuwd wat je allemaal kan doen voor een gezonde, productieve vergadering? Ga aan de slag met de Gezonde Vergaderbox.
Het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) brengt jaarlijks het middelengebruik van jongeren in kaart via een leerlingenbevraging.
Met Valentijnsdag, het feest van en voor de geliefden, wil het CvKO iedereen oproepen om ook steeds van jezelf te houden en zorg te dragen voor je eigen lichaam.
Door het grote succes maken we er dit jaar een tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid van. Zorg dragen voor elkaar, dat is zorgen voor veerkracht.
In hoeveel Vlaamse scholen staat er nog een frisdrankautomaat? Op welke manieren proberen scholen hun leerlingen te stimuleren om meer te bewegen? En wat met het verbod op de e-sigaret? Lees het in de indicatorenbevraging.
Wint jouw onderneming de Gezond Werken Award?
Belgen nemen massaal deel aan Tournée Minérale, de campagne van VAD/De DrugLijn en Stichting tegen Kanker. Doe jij ook mee?
Neem deel aan het onderzoek naar psychisch welbevinden bij de Vlaming.
In maart zetten we graag met jouw hulp het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker in de kijker. De website www.bevolkingsonderzoek.be, de uitnodigingsbrief en de folder kregen een heuse 'make-over'.
Tijdens de Gezondheidsconferentie Preventie op 16 en 17 december 2016 werd de overkoepelende gezondheidsdoelstelling vastgelegd.
Hoe zorg je er als kinderdagverblijf voor dat baby's en peuters voldoende bewegen? Welke dranken geef je die kleine rakkers best? En welke tussendoortjes zijn écht gezond? Het project 'gezonde kinderdagverblijven' zet het voor je op een rij.
De Vlaamse Logo's waren aanwezig op Gezondheidsconferentie Preventie op 16 en 17 december 2016. Bekijk hier de mooie stand en foto's.
Ga de uitdaging aan en drink in februari 2017 één maand lang geen alcohol.
Het International Convention Center in Gent is op vrijdag 16 en zaterdag 17 december 2016 het decor voor de Gezondheidsconferentie Preventie, een belangrijke gelegenheid voor iedereen die begaan is met zorg en gezondheid in Vlaanderen.
Sportivos helpt clubs bij het opstellen van een haalbaar alcohol- en drugbeleid.
Maart is internationaal de maand waarin extra aandacht gaat naar de preventie en de gevolgen van dikkedarmkanker. In Vlaanderen namen in 2015 50,3% mannen en vrouwen deel aan het bevolkingsonderzoek (56-74 jaar). Het Vlaamse doel is om 60% deelname tegen 2020 te halen.
Stichting tegen Kanker en VAD organiseren samen één maand zonder alcohol, namelijk: februari 2017.
De zelfmoordlijn beantwoordde in 2015 meer dan 18.000 oproepen, een verdubbeling op vijf jaar tijd.
De campagne ‘Binnen roken is nooit oké’ zet rokende ouders ertoe aan om niet meer in huis en in de auto te roken.
hondje met tekstwolk "met uw hulp beschermen we kinderen tegen de gevolgen van binnen roken"
11 bedrijven gaan de strijd aan tijdens de eerste 10.000-stappenclash voor bedrijven.
Werk mee gezonde gewoontes in je jeugdorganisatie en schrijf je in voor de studiedag 'Gezonde Goesting' en 'Gezonde Gasten'.
Een lokaal dienstencentrum is in de eerste plaats een ontmoetingsplaats. Regelmatig hoort daar een glas bij. Lekker en gezellig, maar soms kan alcoholgebruik problemen met zich meebrengen.
Neem met je klas een filmpje op waarin jullie één van de 10 Woogie Boogie-moves uitvoeren en maak kans op een te gekke prijs!
De tweede themadag zet in op Gezondheidsongelijkheid: hoe pakken we lokaal de oorzaken aan?
Met de ‘Wedstrijd Rookvrije Klassen‘ willen het VIGeZ en de Vlaamse Logo’s leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs aanmoedigen om niet te roken of helpen om te stoppen met roken.
Met de ‘Wedstrijd Rookvrije Klassen‘ willen het VIGeZ en de Vlaamse Logo’s leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs aanmoedigen om niet te roken of helpen om te stoppen met roken.
Rookvrije klassen
De Vlaamse overheid legt nieuwe gezondheidsdoelstellingen en preventiestrategieën vast voor de periode van 2017 tot 2025. Tijdens de regionale toetsingsmomenten kan je feedback geven.
Tijdens de masterclass leer je hoe je je lokaal gezondheidsbeleid doet uitgroeien tot een succesvol verhaal dat je inwoners niet alleen aanspreekt, maar ook ...
Vlaams minister Jo Vandeurzen stelt op 26 oktober 2016 samen met het Centrum voor Kankeropsporing het jaarrapport 2016 van de bevolkingsonderzoeken voor.
Tijdens de masterclass leer je hoe je je lokaal gezondheidsbeleid doet uitgroeien tot een succesvol verhaal dat je inwoners niet alleen aanspreekt, maar ook engageert. Een lokaal gezondheidsbeleid met impact, dat máák je, met vakmanschap.
Masterclass Gezonde Gemeente lokaal gezondheidsbeleid
De DrugLijn beantwoordt cannabisvragen van jongeren en hun ouders.
Het Centrum voor Kankeropsporing stelt dat het belangrijkste objectief van de gezondheidszorg - naast een langer leven - ook kwaliteit van het leven moet zijn.
Warme zomerdagen kunnen door de hoge temperatuur en ozonpieken ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid.
Op sportwijs.be, een nieuwe website van CAD Limburg, vinden sporters en sportclubs informatie en preventieve materialen rond middelengebruik en gokken.
Een relatie moet je koesteren, maar in elke relatie kan het al eens minder goed gaan. Voor veel relaties kan een beetje meer tijd en aandacht voor elkaar al wonderen doen.
Griep treft elke winter 1 op de 10 mensen. Meestal genees je vanzelf, maar bij sommige risicogroepen kan griep ernstige gevolgen hebben. Jaarlijkse griepvaccinatie biedt de beste kans om zonder griep de winter door te komen.
Met Woogie Boogie pakken het ViGeZ én Disney Benelux het lang stilzitten bij kleuters (3-6 jaar) aan.
Met de campagne 'Laat ze zien hoe het moet' worden ouders op een leuke en luchtige manier bewust gemaakt van hun voorbeeldrol op het vlak van gezond eten en voldoende bewegen.
Naar aanleiding van de hoge temperaturen en de verwachte hoge ozonconcentraties wordt de waarschuwingsfase van het hitte- en ozonplan geactiveerd. Deze fase start op woensdag 24 augustus 2016 en loopt tot zondag 28 augustus 2016.
Tutti Frutti is het bekende fruitproject voor scholen. Samen met heel de klas eten de kinderen op een vaste dag in de week een stuk fruit als tussendoortje.
NokNok wil de geestelijke gezondheid van jongeren versterken door het thema bespreekbaar te maken.
Op de gezondheidsconferentie van 16 en 17 december 2016 zullen nieuwe gezondheidsdoelstellingen voorgesteld worden. Deskundigen werden al nauw betrokken bij de voorbereidingen van de gezondheidsconferentie. Via een online enquête kan nu ook het brede publiek zijn stem over de toekomst van het preventieve gezondheidsbeleid laten horen.
Op maandag 24 oktober 2016 zitten alle betrokken ministers samen in een interministeriële conferentie om een alcoholplan goed te keuren.
De Vlaamse Logo's waren op zaterdag 15 oktober 2016 samen met 60 andere standhouders aanwezig op de huisartsenconferentie van Domus Medica in Antwerp Expo.
Naar aanleiding van de hoge temperaturen en de verwachte hoge ozonconcentraties wordt de waarschuwingsfase van het hitte- en ozonplan geactiveerd.
Scholen, jongeren, zorgverstrekkers… kunnen hier terecht voor allerhande informatie over roken en rookstop.
Het VIGeZ zoekt kleuterklassen die Woogie Boogie II willen uittesten. Het project is een uitbreiding van het reeds bestaande Woogie Boogie en daagt leerkrachten uit het lang stilzitten in hun kleuterklas aan te pakken.
We inspireren je graag met concrete voorbeelden van Liever Actiever, een gezondheidsproject dat meer bewegen en minder zitten stimuleert bij volwassenen. Met de focus op inactieve ouderen en kwetsbare groepen.
Vandaag stelt VAD de nieuwe richtlijn voor alcoholgebruik voor op haar jaarlijkse studiedag.
Van 14 tot 18 november 2016 vindt de actieweek 'Gezond binnen' opnieuw plaats: "Woon gezond, samen naar een rookvrij huis!".
Think Life heeft als doel mensen beter te leren omgaan met zelfmoordgedachten.
10 tot 20% van de mama's krijgt een postnatale depressie. En toch blijft het onderwerp taboe. De sensibiliseringscampagne wilt aantonen dat mama's niet perfect moeten zijn en niet 'fulltime' mama moeten zijn. Steun verkleint namelijk de kans op een postnatale depressie.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen