← Vorige

Verstuur een compliment

Ieder jaar is het op 1 maart Complimentendag. Op die dag word je aangemoedigd om eens extra je waardering te tonen aan je collega's, buren, zorgverleners, vrienden, vrijwilligers … Maar natuurlijk kan iedere dag complimentendag zijn. 

Waarom een compliment? 

Iedereen heeft de behoefte zich gewaardeerd te voelen. Het geven van compliment draagt daar toe bij. Het is eenvoudig, maar met niet te onderschatten impact. Daarnaast krijg je als je regelmatig een compliment geeft, meer oog voor het positieve in de ander. En daar word je zelf ook weer gelukkiger van! 

De geluksdriehoek van Gezond Leven 

Ken je de geluksdriehoek al? Deze driehoek toont je waar je geluk uit opgebouwd is en hoe je er zelf voor kan zorgen dat die driehoek stevig staat. Want voor een deel kan je zelf invloed uitoefenen op je geluksgevoel. 
Eén van de bouwblokken van de geluksdriehoek is 'je goed voelen'. Wanneer je positieve emoties ervaart, draagt dit bij aan je geluksgevoel. En wat doet een compliment? Juist! Daarnaast draagt het uitwisselen van een compliment bij aan de onderlinge verbondenheid; de tweede bouwsteen in de geluksdriehoek. En kan je ervan genieten als je een compliment ontvangt? Als je ze goed kunt toelaten, versterk je het bouwblok 'jezelf kunnen zijn'.

En actie! 

Je kunt natuurlijk iemand opbellen of aanspreken om een compliment te geven, of een actie organiseren op bijvoorbeeld je werk of in je straat. Maar in coronatijden is dat niet evident. 
Het kan ook heel eenvoudig: verstuur gewoon oldskool een e-card met een compliment. 
Klik hieronder, lees hoe je een goed compliment geeft, kies een kaart en schrijf je persoonlijke boodschap.  
 

 
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen