Biostoom Oostende is de actiefste werkplek van Vlaanderen

‘No steps, no glory’ is dé 10.000-stappenclash voor bedrijven. Deze wedstrijd liep van 29 april tot 26 mei. Van de 49 deelnemende bedrijven eindigde Biostoom Oostende als winnaar van deze editie 2024. Van alle bedrijven zetten zij de meeste stappen per deelnemende werknemer. Biostoom Oostende mag zich daardoor de ‘actiefste werkplek van Vlaanderen’ noemen.

Een ‘zittend’ beroep is niet langer een excuus voor een inactieve levensstijl. Meer en meer bedrijven sporen hun werknemers aan om te bewegen, niet alleen voor en na, maar ook tijdens de werkuren. Een actieve levensstijl zorgt immers voor minder ziekteverzuim en stress, een hogere efficiëntie, meer productiviteit, creativiteit en nog veel andere voordelen. De 10.000-stappenclash ‘No steps, no glory’ wil werknemers motiveren om meer te bewegen: tijdens, voor en na het werk. En met succes, want in totaal stapten er meer dan 2.000 werknemers mee en legden ze 417.986 km af.

Biostoom Oostende vindt gezondheid op de werkvloer heel belangrijk. Met een gedreven team van 11 medewerkers deed het bedrijf mee. Ze stapten tijdens deze vier competitieweken 3.157 km. Met een gemiddelde van maar liefst 15.160 stappen per dag wonnen zij de strijd.

Maar daarnaast zetten we ook graag een tweede bedrijf in de bloemetjes. Energia Pharma Services is het bedrijf met het hoogste percentage aan deelnemende werknemers. 75% van hun werknemers heeft een maand lang meegestreden en meer bewogen. Energia Pharma Services heeft zich dus hard ingezet om heel hun team mee te krijgen. Hoedje af!

Nice to know
 
2.011 werknemers stapten mee in de stappenclash en samen zetten ze maar liefst 597.124.286 stappen. Dat is 417.986 km of meer dan tien rondjes rond de aarde.
 
Het personeel van Heusden-Zolder legde met 31.921 km de grootste afstand af.
 
Met 156 werknemers was Vrij CLB Netwerk het bedrijf met de meeste deelnemers.
 
Een tweede en derde podiumplaats waren weggelegd voor het personeel van Heusden-Zolder en Bayer Agriculture.
 

Voor meer informatie:
Een volledige rangschikking vind je op www.10000stappen.be en in bijlage.

‘No steps, no glory’ is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, het Departement Zorg, de Vlaamse Logo’s en Idewe.

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen