← Vorige

De voedingsdriehoek

Gezond eten: wat houdt dat precies in? Het Vlaams Instituut Gezond Leven verzamelde alle huidige wetenschappelijke kennis over gezonde voeding - wat krijgt de voorkeur, wat beperk je beter - voor jou in de voedingsdriehoek.

De richtlijnen van de voedingsdriehoek zijn op lange termijn voor iedereen haalbaar en zorgen dat er ook voor onze kinderen en kleinkinderen genoeg gezond voedsel is. Het resultaat is een realistisch en duurzaam model dat perfect past in de Vlaamse eetcultuur.

Voor wie?

De voedingsdriehoek is geschikt vanaf de leeftijd van 1 jaar.

Wie kan met het model van de voedingsdriehoek aan de slag?

Gemeenten, OCMW’s, lokale dienstencentra, scholen, CLB's, bedrijven, huisartsen, apothekers, verpleegkundigen ...

Praktisch

Hier vind je meer informatie omtrent de voedingsdriehoek.

Op de website van het Vlaams Instituut Gezond Leven kan je een aantal materialen gratis downloaden.

Wil je burgers aanzetten na te denken over hun voedingspatronen en beweeggedrag? Op mijn.gezondleven.be kan iedereen testen hoe hij eet en beweegt en een persoonlijk plan maken.
 
De voedingsdriehoek vertelt je wat je het best eet. Maar hoe ga je nu aan de slag? Met het receptenplatform Zeker Gezond tover je de voedingsdriehoek op je bord.
 

Het Logo zet je op weg

Bij het Logo vind je materialen over gezonde voeding en voldoende beweging. Bovendien kan je bij het Logo terecht voor voordrachten en infosessies over voedingsthema’s met de voedingsdriehoek als uitgangspunt. Dankzij de pool van gediplomeerde diëtisten ben je zeker van de kwaliteit. Ben je op zoek naar iets specifieks voor jouw doelpubliek? Neem contact op met het Logo van jouw regio.

Andere projecten:

De bewegingsdriehoek
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen