Gratis begeleiding voor woonzorgcentra: inschrijven kan nog

Sinds eind 2018 hebben al 226 woonzorgcentra zich opgegeven om gratis een beroep te doen op een procesbegeleider. Die helpt hen om bepaalde concrete thema's aan te pakken. Woonzorgcentra die zich nog niet hebben ingeschreven, kunnen dat nog steeds doen.

Woonzorgcentra bieden het hoofd aan heel wat uitdagingen waar ze gelukkig niet alleen voor staan. Want ze kunnen gratis procesbegeleiding krijgen voor de thema's ondervoeding, gebruik van psychofarmaca, val- en fractuurpreventie en mondgezondheid. Vandaag doen al 226 woonzorgcentra een beroep op deze kosteloze begeleiding. Meer dan 130 daarvan zijn al echt gestart. Maar de Vlaamse overheid heeft middelen om er zo’n 600 te helpen.

Procesbegeleider

Een procesbegeleider is iemand die is opgeleid om een woonzorgcentrum te begeleiden in het aanpakken van een aantal uitdagingen zoals mondhygiëne, de risico's van ondervoeding, het gebruik van psychofarmaca en val- en fractuurpreventie. Hij of zij werkt op maat van het woonzorgcentrum, met begrip voor de dagelijkse realiteit en de visie. Hij of zij reikt nieuwe inzichten, tips, tools en instrumenten aan om de implementatie van het thema te ondersteunen.

Ook gratis procesbegeleiding in jouw woonzorgcentrum? Of wil je procesbegeleider worden? We zoeken nog mensen voor de thema’s mondzorg, val- en fractuurpreventie en ondervoeding.

Hier vind je meer info over hoe je in het project stapt, als woonzorgcentrum of procesbegeleider.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen