Helpt een CO2-meter om de verspreiding van het coronavirus op school tegen te gaan?

Eindelijk! Het nieuwe schooljaar is begonnen. Dit jaar is frisse lucht in het klaslokaal extra belangrijk. In lokalen die niet voldoende verlucht worden, stapelen vervuilende stoffen zich op. In de huidige coronatijden is een goede ventilatie belangrijk. Naast de algemene hygiënische maatregelen worden maatregelen op vlak van ventileren en verluchten aanbevolen.

Ventileren en verluchten

Voldoende luchtverversing in een klaslokaal zorgt voor de verdunning van virusdeeltjes waardoor de kans op besmetting via de lucht vermindert.

CO2-meters

CO2 is een goede indicator voor de mate van luchtverversing in een klaslokaal. Een CO2-meter is dus een handig hulpmiddel om te bepalen of een klaslokaal voldoende geventileerd wordt. Maar waar moet je op letten bij de aankoop van een meter? Hoe werkt zo’n meter? En wat moet je doen als er te veel CO2 in de klas is? Je leest het hier.

Educatieve pakketten

Wil je als school zelf een onderzoeksproject opzetten rond luchtkwaliteit? Via onze educatieve pakketten Binnenlunchtbrigade (basis) en Air@school (secundair) kan je een CO2-meter ontlenen. Je ontdekt ook heel wat inspiratie om in de klas aan de slag te gaan.

PS: Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een opvolger van beide projecten. Zo kan je ook in de toekomst een frisse wind door de klas kan laten waaien. We houden je op de hoogte!

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen