Vorming: Jouw huis, mijn werkplek

Wie als huishoudhulp, poetshulp of verzorgende bij mensen thuis werkt, moet dat kunnen doen in een rookvrije omgeving. Passief roken heeft namelijk schadelijke gevolgen voor de gezondheid. Maar buiten roken kan je niet afdwingen in een privéwoning. Toch moet je als werkgever het welzijn van je werknemers kunnen beschermen. De vorming 'Jouw huis, mijn werkplek' helpt je om:

  • de problematiek bespreekbaar te maken
  • werknemers zo goed mogelijk te beschermen tegen de gevolgen van passief roken in de woning van klanten

Voor wie?

Poetshulpen, huishoudhulpen, verzorgenden, ...

Wie kan de vorming 'Jouw huis, mijn werkplek' organiseren?

Elke organisatie met medewerkers die thuiszorg en/of -hulp verlenen.

Werk je voor een lokaal bestuur, vereniging of organisatie die haar medewerkers of leden wil aanleren hoe rokers op een positieve manier aan te spreken? Dan is er voor jouw sector een soortgelijke vorming 'Rookvrije plekken'.   

Praktisch

De vorming maakt deel uit van de methodiek  'Jouw huis, mijn werkplek'. Met een waaier aan tools kan je enerzijds deze problematiek opnemen in de arbeidsvoorwaarden en anderzijds passief roken bespreekbaar maken, voor jou als leidinggevende en voor je medewerkers. 

Voor de werkgever is er naast de vorming ook een handleiding met onder meer informatie over de schadelijke gevolgen van passief roken en methodes en materialen waarmee je medewerkers het best informeert en beschermt.

Voor medewerkers zijn er materialen om het gesprek met de klant aan te gaan waaronder een opleidingsvideo, folder én rollende muntjes.

Contacteer het Logo voor meer informatie over de vorming en materialen of surf naar www.jouwhuismijnwerkplek.be.

 

← Vorige

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen